طرح جایگزینی سمعکهای قدیمی با پیشرفته ی جدید(مهم)

سمعک یک دستگاه الکترونیک است که با جریان الکتریکی که از باتری آن تامین می شود کار می کند. در طول زمان استفاده؛ سمعک ها در معرض آلودگی هوا، رطوبت ، جرم گوش، عرق، جریانهای الکترو مغناطیسی محیطی و صداهای بلند قرار می گیرند که طی چند سال و به آرامی باعث استهلاک و کاهش کارایی آنها می شود.

 علاوه بر این که از آنجایی که تکنولوژی سمعک به همراه پیشرفت های روز افزون  در تکنولوژی های الکترونیک، کامپیوتر، هوش مصنوعی، مهندسی پزشکی و نانو تکنولوژی در حال تغییرات شگرفی است که هدف نهایی آن ها حداکثر استفاده از باقیمانده ی شنوایی، کاهش تلاش برای شنیدن، حفظ باقیمانده شنوایی، نهایت سهولت در استفاده، هوشمند سازی و ایجاد توانایی یادگیری در سمعک، ارتباط موثر و راحت تر بیمار کم شنوا و کاربران سمعک با وسایل ارتباطی (مثل موبایل، تلفن و تلویزیون) و استفاده ی راحت تر از شبکه های اجتماعی، مقاومت و طول عمر بیشتر در محیط های مختلف و سازگاری بهتر با سبک های زندگی و … می باشد؛ طبیعی است که پس از چند سال حتی در صورت سالم بودن سمعک، این تصور درست است که بیمار می تواند با تغییر و تعویض سمعک خود از امکانات خیلی بالاتری برای شنیدن و استفاده ی روزمره از سمعک بهره مند شود.

عمده تغییراتی که سمعک های جدید نسبت به قبل کرده اند شاملند بر:
1-کوچک شدن سایز: 
استفاده از پیشرفت های بسیار سریعی که در علم الکترونیک انجام می شود، باعث شده که قطعات و مدارات الکترونیک سمعک ها هر ساله کوچکتر شده و سایز نهایی سمعک ها هم کوچک شود. این پیشرفت ها باعث ساخت سمعک های نامرئی عمقی (IIC) شد که نسبت به قبل و سایز CIC که قبلا سمعک نامرئی خوانده می شد خیلی کوچکتر هستند. در مورد سمعک های پشت گوشی هم سمعک های کلاسیک بزرگ جای خود را به سمعک های پشت گوشی خیلی کوچک تر با نام RIC داده اند. جالب است بدانید که با وجود کوچک تر شدن سمعکها امکان استفاده از مدارات الکترونیک بیشتری مثل مدار بلوتوث و وایر لس و تله کویل در آنها فراهم شده است.
2-ارتباطات وایرلس (بی سیم) سمعک ها: 
سمعک های جدید از دو نوع ارتباطات وایرلس استفاده می کنند. یکی ارتباط وایرلس بین خودشان و دیگری ارتباط وایرلس با دستگاه های وایرلس (مثل موبایل) و وسایل ارتباط جمعی مثل تلویزیون.
به کمک بکارگیری سیستم های وایرلس در سمعک ها امروزه این امکان به وجود آمده که بتوان صدا را از طریق وایرلس از یک سمعک به سمعک دیگر انتقال داد. به عنوان مثال این امکان حاصل شده است که با گذاشتن تلفن روی یک سمعک بتوان صدای تلفن را به سمعک گوش مقابل هم انتقال داد تا کاربر سمعک بتواند صدای تلفن را در هر دو گوش با کیفیت خیلی بالا بشنود( تکنولوژی DUAL PHONE) . جالب تر اینکه دریافت صدا از تلفن نه از طریق صوت بلکه از طریق امواج الکترومغناطیسی است که در اطراف گوشی تلفن ساطع می شود و سمعک به طور اتوماتیک و با گذاشتن گوشی تلفن روی آن، تلفن را شناسایی کرده، فعالیت میکروفون ها را در هر دو سمعک کاهش می دهد تا صدا های محیطی کمتری را دریافت کند و صدای تلفن را به گوش مقابل هم انتقال می دهد تا صدای تلفن بدون مزاحمت صداهای محیطی به هر دو گوش منتقل و شنیده شود. کاربران سمعک ما رضایت بسیار زیادی از این تکنولوژی در استفاده از تلفن را ابراز کرده اند.
ارتباطات وایرلس بین دو سمعک هم باعث می شود که با تغییر ولوم یا برنامه یک سمعک، سمعک دیگر هم به طور اتوماتیک از سمعک اولیه تبعیت کند.
تکنولوژی وایرلس پیشرفت هیجان انگیزی در ارتباط کاربران سمعک با انواع وسایل صوتی و تصویری داشته است و موجب شده است که کاربر سمعک به وسیله ی دستگاه حد واسط (Streamer) و یا حتی بدون آن بتواند به گوشی موبایل خود وصل شود. اتصال به گوشی تلفن همراه باعث می شود که کاربر سمعک بتواند با نصب یک برنامه (اپلیکیشن) صدای سمعک خود را کنترل و کم و زیاد کند، برنامه شنیداری سمعک را عوض کند و سمعک را حتی خاموش کند.
او می تواند موزیک یا فیلم یا تماس تلفنی با دیگران را با کیفیت بسیار بالاتر از گذشته بشنود و با کاهش فعالیت میکروفون سمعک ها، صدای خالص تر و با جزییات خیلی بالاتری را تجربه کند.
3-سازگاری با وسایل جانبی شنیداری (ALD) :
با توجه به اینکه اکثر سمعک های هوشمند جدید دارای سیستم وایرلس (بی سیم) هستند و می توانند با واسطه (استریو) یا بدون واسطه به تلفن همراه و تلویزیون وصل شوند، تعویض سمعک های غیر وایرلس با سمعک های هوشمند جدید این امکان را به کاربر می دهد که بتواند از امکانات بیشتری برای درک و شنیدن موسیقی، صدای موبایل و تلویزیون خود استفاده کند.
4-تکنولوژی انتقال فرکانس: 
برای بیمارانی که افت شنوایی شدید تا عمیق داشتند یا افت شنوایی آن ها دارای الگوی شیب دار بود و یا دچار مناطق مرده ی حلزونی در نواحی فرکانس های زیر بودند، همیشه تقویت زیاد در فرکانس های زیر فاقد نتیجه مناسبی بود.
با تکنولوژی انتقال و تراکم فرکانس این امکان ایجاد شده است که صداهای زیر تر به محدوده های بم تر مجاور منتقل شده و بیمار بتواند با کیفیت به مراتب بالاتر صدای زیر را بشنود و درک کند.
5-ضدآب بودن و مقاومت بسیار بهتر نسبت به آب و عرق : 
به یمن استفاده از تکنولوژی نانو در طراحی و ساخت جلد و قطعات سمعک، این امکان به وجود آمده که بیمار بتواند با خیال راحتتر در بارندگی و ورزش به استفاده از سمعک خود ادامه دهد و آب و عرق به سمعک آسیب نرساند. امروزه به لطف تکنولوژی نانو، سمعک ها موفق به دریافت استاندارد های IP67 (مقاومت کامل در مقابل گرد و خاک و مقاومت در برابر آب از عمق یک متر تا یک و نیم متری به مدت 30 دقیقه) و حتی IP68 (مقاومت کامل در مقابل گرد و خاک و مقاومت در برابر آب تا عمق 5/1 متری به طور دائمی) شده اند که پیشرفت بزرگی در زمینه ی استفاده در سبک های زندگی همراه با ورزش، شناگران و کاربران ساکن در محل های مرطوب از لحاظ عملکرد و دوام سمعک به حساب می آید.
6-مدارات و نرم افزارهای داخلی سمعک:
طی چند سال اخیر گستره ی وسیع و متعددی از مدارات، نرم افزارها و مکانیسم ها برای عملکرد بهتر سمعک ها در محیط های مختلف شنیداری در سیستم عامل سمعک های هوشمند بکار گرفته شده است. این نرم افزار ها و مدارات برای کاهش نویز سمعک و تاکید بیشتر بر گفتار و تقویت دقیق تر صداهای گفتاری، سرکوب صداهای مزاحم مثل باد و صداهای مزاحم محیطی، کاهش تقویت صداهای بازتاب شده از سطح (پژواک یافته) و جداسازی آن ها از صدای اصلی و تقویت صدای اصلی، حذف صدای سوت سمعک ( فیدبک)، استفاده از میکروفون های جهت دار در محیط های شلوغ برای توانایی زوم کردن کاربر سمعک بر صدای خاصی که از جهت خاصی می آید و یا زوم اتوماتیک سمعک بر صداهای گفتاری و حتی منبع صدای گفتاری که در حال حرکت است، توانایی شناسایی محیط های شنیداری مختلف (سکوت، صدای گفتاری، صدای گفتاری در حضور نویز، باد، موزیک، موزیک در حضور نویز و …) و انجام تغییرات در تقویت و تعدیل شاخصه های تقویت و فعال سازی مدارات جهت بهینه سازی کیفیت صدا، کنترل صداهای بلند و کوبه ای (شلیک، بوق، به هم خوردن درب و …)، تقویت صداهای خیلی ضعیف در سمعکها استفاده شده اند.
7-افزایش پهنای باند فرکانسی: 
گوش انسان محدوده ای از صداها از فرکانس های بم (حدود 20 هرتز) تا صداهای خیلی ریز (حدود 20 هزار هرتز) را می شنود. ولی سمعک های قدیمی تر معمولا تا حدود 6 الی 7 هزار هرتز را تقویت می کرده اند. تغییرات گسترده الکترونیک و اکوستیک در سمعک ها موجب شده که بتوان این محدوده تقویت را تا حدود 13 هزار هرتز بالا برد. بنابراین بیماران کم شنوا امروزه می توانند گستره وسیع تری را از صداهای زیر را بشنوند و درک کنند و از شنوایی با جزییات بیشتری لذت ببرند. شنیدن با گستره ی وسیع تر در باند فرکانس تقویت شده توسط سمعک موجب فعالیت وسیع تر و کامل تر در نواحی راس حلزون شنوایی شده و تارهای عصبی به مراتب بیشتری در بخش های خارجی در عصب شنیداری را فعال می کند و نواحی عصبی و نرون های عصبی بیشتری در مغز را نیز تحریک کرده و فعال می نماید. تعویض و تجویز سمعک های دارای پهنای باند وسیع فرکانس را خصوصا در شیرخواران و کودکان که فعالسازی و فعال نگه داشتن این اعصاب و نواحی مغزی دارای اهمیت بسیار زیادی می باشد توصیه می کنیم. اگرچه استفاده از این سمعک ها در بزرگسالان هم رضایت مندی بسیار خوبی را به همراه دارد.
تقویت با باند فرنکانسی محدود و کم عرض در سمعکهای قدیمی موجب محرومیت شنیداری قسمت های مرتبط با حس، انتقال و پردازش فرکانس های زیر در حلزون، عصب شنوایی و قشر مغز می شود و پیامد این محرومیت، نقص دائمی در حس، دریافت و درک این اصوات خواهد بود که منجر به اختلالات پردازش شنیداری (بد شنوایی) در شیرخواران و کودکان خواهد شد. از آنجا که اکثر کاربران کم سن دارای سمعک های قدیمی، دچار اختلالات پردازش شنوایی هستند، تعویض سمعک آنها با سمعک های پهن باند تاثیر بسیار زیادی در رفع و جلوگیری از اختلالات شنوایی مرکزی خواهد داشت.
8-مدار GPS در سمعک!
بله امروزه در برخی از سمعک های هوشمند مدار GPS استفاده شده است. از آنجا که برخی سالمندان علاوه بر کم شنوایی دچار نقص حافظه و فراموشی (دمانس) نیز هستند و بارها پیش آمده که سمعک خود را در جاهای مختلف جا گذاشته اند، امروزه با نصب GPS در سمعک های هوشمند امکان ردیابی و اطلاع از آخرین محل استفاده از سمعک به وجود آمده است و براحتی می توان در زمینه ی پیدا کردن سمعک به آنها کمک کرد.
9-برخورداری از تعداد کانال های بیشتر پردازش صدا:
تا چند سال قبل حداکثر کانال های پردازش صدا در کمپانی های مختلف تولید سمعک اروپایی و آمریکایی 16 الی 20 کانال بود. اما اکنون به کمک پیشرفت های شگرف ایجاد شده در علم الکترونیک تعداد کانال های پردازش صدا تا 64 کانال هم افزایش یافته که تحول شگرفی را در کیفیت پردازش و طبیعی سازی و تطابق بهتر خروجی سمعک با افت شنوایی بیمار ایجاد کرده است. آنچه در کلینیک های شنوایی شناسی شاهد آن هستیم، با تعویض سمعکهای با تعدادکانال پردازشی کم با مدلهایی که تعداد کانال بالاتر دارند، کاربران رضایتمندی قابل توجهی را از استفاده از مدلهای بالاتر اعلام می نمایند.
هدف ما در طرح تعویض سمعکهای قدیمی انستیتو ادیولوژی آریانا، بهره مندی کاربران سمعک از بهترین کیفیت شنوایی و امکانات جدید در آخرین نسل سمعکهای هوشمند می باشد.
جهت آگاهی از شرایط طرح با ما تماس بگیرید. تلفن انستیتو ادیولوژی آریانا: 9-88107090

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این قسمت نباید خالی باشد
این قسمت نباید خالی باشد
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

keyboard_arrow_up
Cresta Help Chat
Send via WhatsApp