تجویز سمعک نامرئی هوشمند و فراهوشمند
تمایل انسانها برای مخفی نگه داشتن ضعف شنوایی، از دههها قبل، موجب شده است که سمعک نامرئی مطلوبترین شکل سمعک برای اکثر کمشنوایان باشد.
همه روزه کمشنوایان زیادی به مراکز شنواییشناسی و سمعک مراجعه میکنند و بیان میکنند که “سمعک نامرئی میخواهم” یا “اگر سمعکم پیدا باشد استفاده نمیکنم”
اما سمعک نامرئی چیست و آیا واقعا نامرئی است؟!
سمعک نامرئی اصطلاحی عام برای نوعی از سمعکهای داخلگوشی است که تمام قطعات آن (شامل میکروفن، باتری، رسیور و پردازشگر) درون پوستهای قرار میگیرند و به شرط گود بودن دهانهی مجرای گوش (مئاتوس) و گشادی مناسب مجرای گوش (هم قطر عمودی و هم قطر افقی) میتواند پیدا نباشد.
این سمعکها برای کمشنواییهای ملایم تا شدید قابل تجویز هستند و هر چه قطر و حجم مجرای گوش بزرگتر باشد، کمتر پیدا خواهند بود.
به هنگام ملاقاتهای مهم با افراد خاص زندگی یا شغلی، حضور در مهمانیها و همایشها ، هنگام خرید و ورزش و… سمعک نامرئی این اعتماد بهنفس را در فرد کمشنوا ایجاد میکند که ضمن مخفی نگه داشتن ضعف شنوایی، بتوان هم از محیط آگاهی خوبی داشت و هم با انسانها ارتباط خوبی را برقرار کرد.
سمعکهای نامرئی به چند روش تقسیم میشوند:
از لحاظ تکنولوژی (آنالوگ، دیجیتال، هوشمند)
از لحاظ نیاز به قالبسازی (سفارشی (Custom) و پیش ساخته ( Instant Fit)
از لحاظ سایز (IIC و CIC)
تقسیمبندی سمعکهای نامرئی از لحاظ تکنولوژی ساخت:
سمعکهای نامرئی از لحاظ تکنولوژی مورد استفاده به 3 نوع آنالوگ، دیجیتال و هوشمند تقسیمبندی میشوند.
در تکنولوژی آنالوگ، که امروزه بکارگیری آنها در سمعک نامریی منسوخ شده است، سمعک دارای گیرنده (میکروفون)، آمپلی فایر (تقویت کننده) و فرستنده (رسیور) بود که صدای دریافت شده پس از تقویت به بلندگو منتقل و وارد مجرای گوش می شد. (چیزی شبیه بلندگوی مساجد یا مدارس ولی در مقیاس خیلی کوچکتر)
از ایرادات مهم این تکنولوژی این بود که هیچ گونه پردازشی روی صداها انجام نمیشد و در محیطهای شلوغ، صدای تقویت شده آزار دهنده بود.
با اختراع کامپیوترها و ساخت مدارات هیبرید، سمعکهای دیجیتال مجهز به مدار پردازنده شدند که امکاناتی چون کنترل بلندی صدا و کاهش تقویت صداهای محیطی دست آورد طراحی و ساخت این مدل سمعکها بود. استفاده از این تکنولوژی در اکثر برندهای مطرح سمعک دنیا متوقف شده است.
نسل اخیر سمعکهای نامرئی از تکنولوژی هوشمند استفاده میکند که با بکارگیری سیستمهای هوش مصنوعی (Artificial Intelligence) ضمن سرکوب صداهای محیطی و تاکید بر تقویت بیشتر اصوات گفتاری (خصوصا در محیطهای شلوغ)، امکان شناسایی محیط هایی مختلف شنیداری (مثل سکوت، محیط نویزی، گفتار در محیط آرام، گفتار در محیط شلوغ، موزیک در محیط آرام، موزیک در محیط شلوغ، صدای تلفن و …) را داشته و تقویت را براساس محیط شنیداری که در آن قرار دارد تنظیم میکند.
سمعکهای هوشمند مجهز به یک تا 64 کانال پردازشی بوده و آپشنهای پردازشی متفاوتی دارند و بر همین مبنا به 5 رده ی پایه (Basic)، اقتصادی (Economic)، میانرده (Mid Range) ، پیشرفته (Advanced) و عالی (Premium) تقسیم بندی میشوند که رده پرمیوم (فراهوشمند) دارای بالاترین سطح هوشمندی، بیشترین تعداد کانال پردازشی و کاملترین آپشنهای پردازشی مورد نیاز برای بهبود کیفیت صدای تقویت شده، راحتی شنیداری، حفظ باقیمانده شنوایی فرد کم شنوا و کمترین تلاش برای خوب شنیدن فرد کمشنوا میباشند.
مطمئناً سمعکهای هوشمند پیشرفته و فراهوشمند، به شرط باقیماندهی شنوایی مناسب و با کیفیت برای فرد کم شنوا و تجویز درست و قالبسازی درست و تنظیم صحیح توسط متخصص شنوایی، نباید سوت بزنند و صداهای مزاحم ناراحت کننده نداشته باشند و باید وضوح صدای خوبی داشته باشند و رضایت مصرف کننده را در محیطهای مختلف شنیداری تامین کنند و البته به علت تکنولوژی بالاتر گرانتر هستند.
تقسیمبندی سمعکها بر اساس نیاز به قالبسازی:
سمعک نامرئی بر اساس نیاز به قالبسازی به دو دسته پیش ساخته و سفارشی تقسیمبندی میشوند.
سمعکهای نامرئی پیش ساخته (Instant Fit یا Modular) که سمعک آماده هم نامیده میشوند، به صورت آماده توزیع میشوند و نیاز به قالبگیری ندارند و میتوان آنها را بلافاصله پس از انجام آزمایش شنوایی و مشاورهی سمعک، تجویز و در همان جلسه به مراجعه کننده تحویل داد.
ممکن است بپرسید که آیا این سمعکها برای همهی کمشنواییها قابل استفاده هستند یا خیر؟
جواب خیر است !
سمعکهای نامرئی پیش ساخته قدرت محدودی دارند و تا افت شنوایی حدود 60 دسی بل (کم شنوایی متوسط) را پوشش میدهند. علاوه بر این که شکل و الگوی کمشنوایی و سن مراجعه کننده هم در کاندیداتوری تجویز این سمعکها حائز اهمیت زیادی میباشد.
سمعکهای SILK از برند SIGNIA آلمان، INOX از برند رکستون آلمان، QUIX از برند ادیو سرویس آلمان، LYRIC از کمپانی فوناک سوئیس از جمله سمعکهای نامرئی پیش ساخته هستند.
مزایای سمعک پیش ساخته یا INSTANT FIT
تجویز و تحویل سریع و بدون انتظار (این ویژگی برای مراجعه کنندگانی که از شهر دور به مرکز سمعک مراجعه کرده اند حائز اهمیت است).
قابلیت تجویز در الگوی کم شنوایی فرکانس بالا (High Toneloss) و تجویز باز.
قابلیت تجویز در مراجعین دارای مجرای گوش تنگ به علت کوچکی سمعک.
امکان استفاده از ریموت و اپلیکیشن جهت کم و زیاد کردن صدا در برخی از برندها که میتوان در این برندها سمعک را چند برنامهای (برنامه محیط آرام، محیط شلوغ، برنامه TV) تنظیم کرد و یا با ریموت یا اپلیکیشن، ولوم صدا را کم و زیاد کرد و یا برنامه را عوض کرد.
به علت نرمی قطعه دامی (قالب سیلیکونی)، احساس خوشایندی هنگام استفاده دارند و مجرای گوش را تحت فشار قرار نمیدهند.
قرار گرفتن در داخل مجرای گوش، که باعث میشود لالهی گوش بتواند وظیفه خود جهت جمعآوری صدا را انجام دهد.
امکان تجویز در مراجعینی که مجرای گوش آنها تعریق دارد یا دچار تعریق بیش از حد در ناحیه ی سر (هایپر هیدروز سر ) هستند.
ایرادهای سمعکهای نامرئی پیش ساخته یا Instant Fit
محدودیت قدرت سمعک که در کمشنواییهای بیش از 60 دِسیبِل قابل تجویز نیست.
به علت ظرافت و کوچک بودن، در مراجعین سالمندی که حرکات ظریف دست دچار مشکل شده است یا لرزش دست دارند، قابل استفاده نیست.
در کودکان زیر سن 10 سال به علت کوچکی مجرا و ظرافت، قابل تجویز نیستند.
در مراجعینی که موی زیادی در مجرای گوش دارند قابل تجویز نیست.
قابلیت تعمیر زیادی را ندارند و عمر کوتاهتری دارند.
قابلیت استفاده از سیستمهای بلوتوث جهت ارتباط با تلویزیون و موبایل را ندارند.
مصرف باتری آنها به علت استفاده از کوچکترین سایز باتری، کمی زیاد است و باتری آنها از 3 تا 7 روز دوام دارد (براساس میزان افت شنوایی و مدت زمان استفاده از سمعک).
این سمعکها شارژی نیستند.
سمعک نامرئی سفارش (ساختنی یا Custom)
سمعکهای نامرئی سفارشی نیاز به قالبگیری دارند. جهت ساخت این سمعکها باید پس از معاینات اولیه و انجام آزمایش شنوایی، از مجرای گوش قالبگیری کرد و قالب را به لابراتوار سمعک فرستاد. در آنجا پس از برش و پرداخت قالب اولیه، پوستهای تو خالی و از جنس نوعی فتو پلاستیک (که کاملا بهداشتی و سازگار با پوست انسان است) دقیقا مطابق قالب اولیه ساخته میشود و کیت سمعک داخل پوسته مونتاژ میشود.
این کیت شامل میکروفن، رسیور، پردازنده، سیمکشیها و فیس پلیت (صفحه شامل درب باتری ) است. پس از طی مراحل مونتاژ و کنترل کیفیت (QC)، سمعک نامرئی به مرکز ادیولوژی جهت انجام تست بر روی گوش و تنظیم و آموزش ارسال میشود.
تقسیم بندی سمعکهای نامرئی بر اساس سایز:
سمعکهای نامرئی سفارشی در دو سایز قابل ساخت هستند:
CIC (Completely In the Canal)
(Invisible In the Canal) IIC
چقدر نامرئی ؟ CIC یا IIC
علاوه بر سایز مجرای گوش مراجعه کنندهی کمشنوا، میزان افت شنوایی و الگوی کمشنوایی نیز در انتخاب بین سایز CIC و IIC اهمیت دارد.
سمعکهای CIC کمی بزرگتر هستند و از زاویه کناری، کمی پیدا هستند ولی سمعکهای IIC در عمق مجرا قرار میگیرند و به غیر از یک دستگیره کوچک از جنس نخ نامرئی (که برای درآوردن سمعک از گوش استفاده میشود) چیز دیگری در گوش از هیچ زاویه ای پیدا نیست. در واقع سمعکهای نامرئی واقعی، سمعکهای IIC یا نامرئی عمقی هستند.
رنگ صفحهی بیرونی سمعکهای CIC به رنگ پوست و در سمعکهای IIC قهوهای تیره یا مشکی است تا با ایجاد حالت تیرگی و سایه، در عمق مجرای گوش مخفی بماند.
مزایای سمعکهای CIC
سمعکهای نامرئی CIC قدرت مناسبی دارند و تا افت شنوایی حدود 85 دِسیبِل را پوشش میدهند.
امکان استفاده از ریموت یا اپلیکیشن در برخی از برندهای سمعکهای نامرئی CIC وجود دارد و میتوان سمعکها را چند برنامهای (برنامه TV، محیط آرام، محیط شلوغ و …) تنظیم کرد و به کمک ریموت یا اپلیکیشن، صدای سمعک را کم و زیاد و یا برنامه شنیداری را عوض کرد.
امکان تعبیه مجرای ونت جهت حذف پیچش صدا در گوش هنگام غذا خوردن و صحبت کردن وجود دارد. تعبیهی این ونت برای مراجعینی که در مجرای گوششان تعریق مختصری دارند هم کمک کننده است.
دید کمی دارند و با توجه به فرهنگ جامعه مقبول هستند.
چون داخل مجرای گوش قرار میگیرند، امکان استفاده از تقویت ناشی در عملکرد طبیعی لالهی گوش در جمعآوری صدا وجود دارد.
ایراد های سمعکهای نامرئی CIC
سمعکهای نامرئی CIC بلافاصله قابل تحویل نیستند و باید مراجعه کننده چندین روز برای تحویل سمعک صبر کند.
جنس پوستهی این سمعکها نوعی پلاستیک سخت است و عادت کردن به آن کمی زمان بر است.
اگر مجرای گوش مراجعه کننده، گشادی خوبی نداشته باشد، از زاویهی کناری کمی پیدا هستند.
اگر مجرای گوش مراجعه کننده تعریق زیاد یا ترشح جرم زیادی داشته باشد یا پردهی گوش سوراخ باشد، امکان تجویز آنها نیست.
چون از کوچکترین سایز باتری (باتری سایز 10) استفاده میکنند، مصرف باتری زیادی دارند و باتری آنها 3 تا 7 روز دوام دارد.
امکان استفاده از باتری شارژی در این سمعکها میسر نیست.
امکان استفاده از سیستم بلوتوث جهت ارتباط با تلفن همراه و تلویزیون در این سمعکها میسر نیست.
در کودکان زیر سن 8 سال قابل تجویز نیستند.
در سالمندانی که به علت کهولت سن، دچار ضعف بینائی یا لرزش دست هستند یا حرکات ظریف دست آنها دچار مشکل شده است بهتر است تجویز نشوند.
در افت شنوایی بیش از 85 دِسیبِل قابل تجویز نیستند و در صورت تجویز، امکان دارد سوت بزنند.
به علت نداشتن میکروفن جهتدار، بهتر است در کمشنوایانی که علاوه بر کمشنوایی، دچار اختلال پردازش شنیداری نیز هستند، تجویز نشود.
مزایای سمعکهای نامرئی IIC
حفظ زیبایی و اعتماد به نفس مراجعه کنندهی کمشنوا به علت پیدا نبودن و پنهان بودن سمعک که به همین علت بسیار مطلوب جوانان و میانسالان کمشنوا میباشند.
امکان تجویز تا 85 دِسیبِل افت شنوایی.
چون در عمق مجرای گوش قرار میگیرند، امکان استفاده از تقویت ناشی از عملکرد طبیعی لالهی گوش و مئاتوس (دهانهی مجرای گوش) را دارند.
چون در قسمت استخوانی مجرای گوش و در فاصلهی چند میلیمتری از پردهی گوش قرار میگیرند، صدای کاربر سمعک در گوشش کمتر پیچیده میشود و صدای خودش را پس از تقویت با کیفیت طبیعیتری میشِنود.
در برخی از برندها امکان استفاده از ریموت یا اپلیکیشن تلفن همراه را دارند.
ایراد های سمعک نامرئی IIC
به علت نیاز به قالبسازی، تحویل آنها چند روز زمان میبرد.
به عت قرار گرفتن در عمق مجرا، در مراجعینی که پوست چرب دارند یا ترشح جرم گوش آنها بیش از حد است، قابل استفاده نیست.
اگر مجرای گوش مراجعه کننده دچار تعریق بیش از حد باشد، قابل استفاده نیستند.
مصرف باتری آنها به علت کوچکی سایز باتری، 3 تا 7 روز است.
در کودکان زیر به علت کوچکی طول و قطر مجرای گوش قابل تجویز نیستند.
به علت ظرافت و کوچکی، در سالمندانی که به علت کهولت سن دچار ضعف بینایی شدید هستند یا لرزش دست دارند و یا حرکات ظریف دست آنها دارای محدودیت است، قابل تجویز نیستند.
افت شنوایی بیش از 85 دِسیبِل را پوشش نمیدهند.
امکان تعبیه مجرای تهویه در این نوع سمعکها وجود ندارد ( مگر اینکه مجرای گوش کاملا گشاد باشد) لذا در افت شنواییهای شیبدار قابل تجویز نیستند.
دارای میکروفن جهتدار نیستند و اگر مراجعه کنندهی کمشنوا، دچار اختلال پردازش سیستم شنوایی هم باشد، بهتر است تجویز نشوند.
تجویز سمعکهای نامرئی IIC و CIC را در این مراجعین کمشنوا توصیه نمیکنیم:
سالمندان بالای 80 سال
کودکان زیر سن 12 سال (زیرا قطر و طول مجرای گوش آنها دائما در حال تغییر است و پوستهی سمعک باید در مدتهای کم تعویض شود که نه تنها صرفهی اقتصادی ندارد بلکه باعث استهلاک و خرابی زودرس سمعک میشود)
مراجعینی که کمشنوایی پیشرونده دارند و هر سال چندین درصد به افت شنوایی آنها اضافه میشود.
کمشنوایانی که به علت اختلال پردازش سیستم مرکزی، در تفکیک صدا در محیط شلوغ دچار مشکل هستند و لازم است سمعک مجهز به میکروفن جهتدار داشته باشند.
کمشنوایانی که با سمعک صدای تلویزیون را به خوبی تشخیص نمیدهند و لازم است سمعک بلوتوثدار برای آنها تجویز شود.
کمشنوایانی که مجرای گوش آنها خیلی تنگ است.
کمشنوایانی که افت شنوایی شیبدار دارند (High tone Loss).
کمشنوایانی که پردهی گوش آنها سوراخ است و یا ترشح عفونی از گوش دارند.
کمشنوایانی که تعریق زیاد در مجرای گوش دارند. در این مراجعین سمعکهای نامرئی دوام نخواهند داشت.
مراجعینی که ترشح جرم گوش آنها بیش از حد است.
جدا توصیه میکنیم در تجویز سمعک نامرئی، به نظر تخصصی ادیولوژیست خود اعتماد کنید و اصرار بیش از حد به تجویز سمعک نامریی نداشته باشید. بسیاری از تجویزهای ناموفق سمعک، حاصل اصرار مراجعین به نامرئی بودن سمعک میباشد. مطمئن باشید متخصصین شنوایی در تجویز سمعک، نهایت ملاحظه در پنهان بودن سمعک را خواهند داشت.
برند های سمعک نامرئی و قیمت تمام شده آنها
تمامی برندهای اصلی و معتبر سمعک در دنیا سمعکهای CIC و IIC را تولید میکنند. اگرچه آپشنها و تکنولوژی مورد استفاده در این برندها متفاوت است ولی سایز این سمعکها در برندهای مختلف تقریبا مشابه است.
برندهای مطرح سمعکهای CIC و IIC شامل SIGNIA(SIEMENS) آلمان، OTICON دانمارک، RESOUND دانمارک، WIDEX دانمارک، STARKEY آمریکا، REXTON آلمان، PHONAK سوئیس، BERNAFON دانمارک، AUDIO SERVICE آلمان، BELTON آمریکا و SONIC آمریکا میباشند. بسته به تکنولوژی مورد استفاده و برند سمعک و کشور سازندهی این سمعکها، قیمت تمام شده این سمعکها میتوانند متفاوت باشند.
جهت اطلاع از قیمتهای تمام شده سمعکهای CIC و IIC لازم است با مراجعهی حضوری و ارائه برگهی آزمایش شنوایی جدید (که بیش از یکسال از تاریخ انجام آن نگذشته باشد) و یا انجام آزمایش شنوایی مجدد (در صورت لزوم) و طی مراحل مشاوره سمعک قیمت آنها را استعلام نمایید و سپس اقدام به ثبت سفارش کنید.
مراحل تجویز، ثبت سفارش و تحویل سمعکهای نامرئی
اگر افت شنوایی دارید و این افت شنوایی زندگی روزمرهی شما را تحت تاثیر قرار داده است و پیدا نبودن سمعک برای شما اهمیت دارد، ممکن است سمعکهای نامرئی برای شما قابل تجویز باشد.
مراحل ثبت سفارش سمعک نامرئی به شرح زیر است:
مراجعه به کلینیک شنوایی شناسی (اگر سوابق آزمایش شنوایی شما در دسترس است حتما به همراه داشته باشید).
تاریخچهگیری کمشنوایی توسط متخصص شنوایی شناسی. در این تاریخچهگیری شروع کمشنوایی، علت احتمالی کمشنوایی، بیماریهای مرتبط با کمشنوایی و … ثبت میشود.
معاینهی مجرای گوش و پردهی گوش. در این معاینه قطر مجرای گوش، میزان جرم موجود در گوش، سلامت پردهی گوش، پُر مویی مجرای گوش و قوام غضروفی مجرای گوش بررسی میشود.
آزمایش بررسی عملکرد گوش میانی یا تمپانومتری که سلامت عملکرد پردهی گوش و گوش میانی در انتقال صدا بررسی میشود.
ادیومتری یا شنوایی سنجی که آستانههای شنوایی در فرکانسهای مختلف ثبت میشوند و میزان درک کلمات ( که در تجویز سمعک بسیار حائز اهمیت میباشد) ثبت میشود.
مشاورهی سمعک که با بررسی سن، سبک زندگی، شغل، نیازهای شنیداری، سطح نویز محیط زندگی و کار، وضعیت مجرا و پردهی گوش، آپشنهای مورد نیاز سمعک، توانایی درک گفتار، سطح هوشیاری مراجعه کننده، وضعیت عملکرد دستها و وضعیت بینایی و … امکان کاندیداتوری برای سمعک نامرئی تعیین شده و اعلام هزینه میشود.
مرحله بعدی قالبگیری مجرای گوش است که با دقت فراوان انجام میشود. در سمعکهای IIC قالبگیری عمقی تری انجام میشود تا سمعک در عمق بیشتری قرار گیرد. (اگر امکان تجویز سمعکهای نامرئی پیش ساخته فراهم باشد، قالبگیری لازم نیست و میتوان سمعک را تجویز و تنظیم کرد و تحویل داد)
ارسال قالب به لابراتوار جهت ساخت و طی مراحل کنترل کیفیت.
حضور مجدد مراجعه کننده و چک کردن راحتیِ قالب در مجرای گوش و تنظیم سمعک با کامپیوتر.
آموزش کامل نحوهی استفاده، نظافت و نگهداری سمعک و روش عادت کردن به سمعک. مرحله آموزش استفاده از سمعک حدود 1 تا 1:30 به طول میانجامد و بهتر است اگر سن مراجعه کننده زیاد است، فردِ همراهی هم در جلسه تحویل حضور داشته باشد تا برای استفاده و نگهداری از سمعک بتواند به مراجعه کننده کمک کند.
چه مواردی در نگهداری سمعکهای نامرئی اهمیت دارند؟
با توجه به گران بودن سمعکهای نامرئی، بهتر است با رعایت موارد زیر، کارایی و عمر سمکهای نامرئی را افزایش دهید.
سمعکهای نامرئی به ضربه حساس هستند. بهتر است هنگام قرار دادن در مجرای گوش یا خارج کردن آن، زیر پای شما فرش باشد تا اگر از دست رها شد و زمین افتاد، ضربه جدی به سمعک وارد نشود.
هر زمانی که سمعک نامریی استفاده نمیشود باید در جعبهی نگهدارنده (هارد باکس) قرار گیرد تا از ضربه و گرد و خاک و تکانهای شدید محافظت شود. به هیچ وجه سمعک را پس از در آوردن از گوش، داخل جیب یا کیف نیاندازید.
با دست خیس، چرب یا آلوده به هیچ عنوان سمعک لمس نشود.
پس از حمام، داخل مجرای گوش کاملا با گوش پاک کن تمیز شود سپس به کمک دستمال کاغذی دهانه ی مجرای گوش تمیز و چربی زدایی شود.
سمعکها در دسترس کودکان و حیوانات خانگی قرار نگیرد.
از باتری استاندارد، معتبر و دارای تاریخ مصرف طولانی مدت استفاده شود و به هیچ عنوان باتری ساعت داخل آنها قرار نگیرد.
در تعویض باتری آنها دقت شود که قطب مثبت و منفی باتری درست جای گذاری شود و اگر باتری سمعک در جهت عکس قرار داده شود، درب باتری بسته نخواهد شد و اگر با فشار اقدام به بستن درب باتری شود، آسیب جدی به سمعک وارد خواهد شد.
سمعکها هر سال برای سرویس و جرم زدایی به لابراتوار ارسال شوند.
هر زمانی که سمعکها استفاده نمیشوند، درب باتری حتما باز شود.
هنگام خواب بهتر است سمعکها از گوش خارج شوند تا هم پوست مجرای گوش هوا بخورد و هم سمعک زمان کمتری روشن بماند.
برای تمیز کردن سمعکها، از دستمال کاغذی خشک یا پَدهای الکلی که کاملا الکل آنها چکانده شده و فقط نمناک هستند استفاده شود.
در صورت شکستن، به هیچ عنوان با چسب، چسبانده نشوند و جهت تعمیر به مرکز ادیولوژی تحویل داده شوند.
شبها و هنگام خواب، داخل محفظه محتوی قرص رطوبت گیر گذاشته شوند.
نمونه تجویزهای ما:.
برای دیدن نمونه تجویزهای بیشتر کلیک کنید
برندهای سمعک های نامرئی در انستیتو ادیولوژی آریانا
برندهای موجود در انستیتو ادیولوژی آریانا از کمپانی های معتبر زیر می باشد:
شاید ندانید: